Mer än hälften av alla sökningar i Google kommer nu från mobila enheter.

Re/Codes Code/Mobilekonferens som ägde rum i början av oktober berättade Amit Singhal, senior vice president av Google Search, att över hälften av de 100 miljarder sökningar som görs varje månad hos den sökmotors-giganten nu kommer från mobila enheter.

Ännu mer anmärkningsvärt är att google i det här fallet syftar på mobila enheter som har en skärmstorlek på mindre än 6″, majoriteten av de surfplattor som finns på marknaden räknas alltså inte in här.
Mer än 50.000.000.000 sökningar per månad görs alltså genom en smartphone idag.

Singhal poängterar också att sökmotorns utformning utvecklas för att möta de förändringar som sker tekniskt och hos användarna, som exempelvis Google Now, röststyrning och smart watches m.m.

Search as we think about it is fundamentally how you will interact with computing. Computing may live in a 4-to-6-inch device, it may live in a desktop, it may live on a 1-inch round device.”

Under konferensen uppmärksammades också det faktum att Google nu har indexerat över 100 miljarder länkar inuti appar, ännu ett exempel på hur sök utvecklas och växer förbi att ”bara” hitta relevanta svar inuti webbsidor för användaren.

Med facit i hand är vi väldigt glada att vi sen en lång tid tillbaka har valt att satsa på responsiva webbplatser, och nu på sistone t.om. valt att utveckla för mobilen i första hand.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn