Intervju med Frida – Junior Digital Strateg!

Frida – Junior Digital Strateg @ Northside

OM NORTHSIDE, SIG SJÄLV, DIGITAL STRATEGI OCH SITT JOBB!


LÄS INTERVJUN

Idag intervjuas Frida Wilhelmsson, ett av våra senaste tillskott inom digital strategi på Northside. Tillsammans med Axel tar hon hand om den övergripande strategin för våra uppdragsgivare samt ett helhetsansvar över de projekt som vi driver tillsammans med dem.

Varför ville du börja jobba på Northside?
– ”Det kändes som att allt var väldigt transparent och att man var väldigt innovativ.”

Hur kändes det efter första veckan på Northside?
– ”Det kändes bra, fortfarande läskigt, men på ett bra sätt.”

Vad är det som är roligast med att jobba som digital strateg?
– ”Att det är så otroligt mycket saker som en arbetsdag kan innehålla, och att inget uppdrag är som ett annat.”

Vad tror du krävs av en bra digital strateg?
– ”Att man kan anpassa sig efter förutsättningarna, faktorer som: målgrupp, bransch, vertikal, kommunikationsnivå, digital mognad och konkurrens gör att det aldrig riktigt går att bara göra en copy+paste när det kommer till strategin. Jag tror det handlar om att alltid ta med sina erfarenheter och sin kunskap, men att ändå öppna ett nytt projekt med ett helt tomt blad, utan förutfattade meningar. Därför tror jag nyfikenhet och ödmjukhet är viktiga egenskaper.”

Vad är det bästa med att jobba på Northside?

– ”Det är en bra balans mellan att ha kul och att jobba stenhårt. Eftersom det är ett litet företag är alla involverade och man får också stor självständighet, vilket jag tror är väldigt viktigt för att jobbet ska vara roligt att gå till. Möjligheten till utveckling och att man blir uppmuntrad till det, både av stämningen och av kollegorna. Redan efter en och en halv vecka kändes det som att jag hade utvecklats mer än under hela min utbildning.”

Vad tycker du är viktigt för att trivas på jobbet?
– ”Jag tror det här kommer låta klyschigt, men acceptans är nog mitt svar. Att alla är mottagliga för kritik, både positiv och negativ, när både avsändare och mottagare bryr sig om företaget och arbetsplatsen. Att det är en öppen kommunikation och att man kan vara sig själv. Jag tror också att det är viktigt att man kan slappna av och ta ett andetag när det behövs.”

Om du inte hade jobbat med digital marknadsföring, vad hade du gjort då?
– ”Oj, jag vet inte riktigt. Jag tror att jag hade jobbat med eventkonsultering.”

Varför?
– ”Jag gillar att organisera saker och är ganska bra på att se lösningar i stressade situationer. Det var när jag satt och letade utbildningar för eventkonsultering som jag såg utbildningen för digital marknadsföring och blev intresserad.”

Vart ser du dig själv om 5 år?
– ”Antingen i ett kontor på Manhattan som chef på ett stort, lönsamt företag som håller på med en blandning av digital marknadsföring och managementkonsulting eller så bor jag kvar i Sverige och har bildat familj.”

Vad är det bästa minnet av att jobba på Northside?
– ”Det är antingen heldagen i Eskilstuna, där vi höll föreläsningar, kundmöten och partnerdiskussioner i princip hela dagen, jag tror vi hade sammanlagt 10 minuter ledig tid från 7 på morgonen till 6 på kvällen. Eller så är det när vi flög ner till Skåne över två heldagar och hjälpte ett industriföretag att gå från noll till hundra i sin digitala marknadsföring.”

Vad är det sämsta minnet av att jobba på Northside?
– ”Att jag försov mig min första dag, jag brukar aldrig vara sen, och jag har aldrig försovit mig. Jag har aldrig varit så nervös i mitt liv som min första dag, så det kan ha berott på det.”

Vad är din bästa egenskap? 
– ”Min envishet tror jag, och att jag vågar ta plats.”

Vad är din sämsta egenskap?
– ”Min envishet, och att jag vågar ta plats, är vad jag har hört. Vad jag tror själv är det mitt kontrollbehov.”

Elva snabba med Frida:

Stan | Landet
Powerpoint | Excel
Morgon | Kväll
Tidning | Bok
Julafton | Midsommarafton
Svartvitt | Färg
Helvetica | Comic sans
Mac | PC
Fota | Bli fotad
Stökigt | Organiserat
Tidsoptimist | Tidspessimist

fridadigitalmarknadsforing

Frida Wilhelmsson

Junior Digital Strateg

Telefon: 073 141 48 62
Mail: frida@northside.gonorth.se
Fokus: Traffic Gen

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn